Bumerang

10 Temmuz 2013 Çarşamba

Bozcaada'da geziyoruz.

     Ben gururla söylüyorum Nazilli Öğretmen Okulu 1976 mezunuyum. Bizim okulumuzun her yıl farklı bir yerde geleneksel yemeği olur. Bu yemeğe 1963 ilk mezunlarından okulun kapanışı olan 1978  mezunlarına kadar  yaklaşık 700-800 kişi öğretmen ve öğrencisiyle beraber katılır.
     2012 yılında yemeğimiz Çanakkale'de oldu. Bu yemek kapsamında Bozcaada'ya da gezi düzenlendi.Feribotla Çanakkale'nin Geyikli beldesinden Bozcaada'ya geçtik.Bozcaada ana karaya  6 km. uzaklıkta. Ben önce feribottan karşıda görünen Bozcaada Kalesi'nin fotoğraflarını çektim.



     Daha sonra adanın içlerine doğru yürümeye başladık. Çok güzel bir parkı var. Buraya yorulunca gelip oturalım diye girmedik ve sokaklarını dolaşmaya başladık. Çok güzel ve şirin , Türkiye'nin 3. büyük adası.






Sokaklarındaki taşlar da çok güzeldi.
 Gezerken bir şarap evine girdik. Bozcaada zaten şaraplarıyla ünlü bir ada.Çok güzel bağların olduğu bir yer varmış ama biz zamanımızın kısıtlılığından dolayı oraya gidemedik:((
 Gezmeye devam ederek bir şarap fabrikasına geldik.Gerçi üzüm sıkma zamanı değildi ve biz şarap yapımını göremedik ama içeri gruplar halinde alarak gezdirip nasıl yapıldığını anlatıyorlardı.Biz de böylece fabrikayı gezmiş olduk.



Size buradan veda etmenin zamanı geldi.Bozcaada Kalesi'nin yakından çektiğim fotoğrafıyla veda edeyim.Güzel ülkemin güzel yerlerinden sevgiyle selamlar.

1 yorum:

  1. Merhaba,
    http://nettebugun.blogspot.com/2013/07/tatil-onerileri.html
    linkinde, yazınıza bir link gönderiminde bulundum. Güzel paylaşımınız için ayrıca teşekkür ederim.
    Eğer uygun görmez ve kaldırmamı isterseniz, lütfen nettebugun@hotmail.com a linki belirtir bir e-posta atarsanız ilk fırsatta gereğini yaparım.
    İyi günler dilerim...

    YanıtlaSil