Bumerang

24 Temmuz 2011 Pazar

Denizli Güney Şelaleleri











      Nazilli Halk Eğitim Merkezi Kırkpare kursu sınıfı olarak yapacağımız gezi için çok methini duyduğumuz Denizli Güney Şelalelerine gitmeye karar verdik. Sabah yola erken çıkarak Nazilli'den Denizli'ye doğru yol alarak Buldan ayrımına geldik.Aslında  Buldan'a doğru biraz gidince sağ tarafta Yenice köyünden giderseniz hem daha düz, hem de daha kısa bir yoldan şelalelere varıyorsunuz.Biz Buldan'ın içinden Güney'e doğru giderek biraz uzun ve virajlı bir yoldan gittik.Yine de güzeldi ve Güney ilçesi de çok güzel,yeşillik bir yermiş.
     Şelalelere  gelmeden önce Cindere Barajına geliyorsunuz. Şelaleler hemen yanında.Çok güzel bir görüntü ve güzel bir piknik alanı. Burası Denizli'ye 70km. uzaklıkta ve 1. derece SİT alanı.Genel sıralamada Türkiye'nin 23. doğa harikası. Büyük Menderes nehrine yaklaşık 20 m.yüksekten dökülen şelale suyu kireçli. Bunun sonucu olarak şelale yatağında kalker basamaklar ve çeşitli oluşumlar meydana getiriyor.
        Alternatif gezi yerleri arıyorsanız, her zaman gördüğünüz yerlerin dışında bir yerlere gidip piknik yapmak istiyorsanız buyrun Denizli-Güney Şelalelerine.







1 yorum:

  1. Nihal Hanım selamlar,
    Bana blogunuzun adresini gönderip incelememi rica etmişsiniz. Hemen baktım. Blogunuz güzel, herkesin bilmediği yerleri tanıtıyor. Ancak keşke tanıtım yazıları koymak yerine siz kendi dilinizle anlatsanız bu yerleri. Zira blogunuzu takip edenler sizin görüşlerinizi merak edecektir. Tarihi bilgileri de siz kendi ağzınızdan verebilirsiniz bence. Aksi halde, blogunuzun diğer web sitelerinden bir farkı kalmayacağı kanaatindeyim. Gittiğiniz yerlerde siz neleri beğendiniz, neler dikkatinizi çekti, nelerden hoşnut kalmadınız vs. bunlar okuyucu için önemlidir her zaman. E- mail adresinizi bulamadğım için görüşlerimi buraya yazmak durumunda kaldım. Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil