Bumerang

9 Ocak 2014 Perşembe

İzmir Tarih ve Sanat Müzesi


     İzmir Tarih ve Sanat Müzesi, İzmir Arkeoloji Müzesi'nin teşhir kapasitesinin dolması nedeniyle  Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kültür Varlıkları ve Müzeler  Genel Müdürlüğü'nün rehberliğinde,İzmir Büyükşehir Belediyesi  tarafından Kültürpark'taki eski müze binası ve  yanındaki iki bina yeniden onarılarak ,Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilmiş. Müze 2004 yılında açılmış.
     Müze tek kat üzerine 3 ana bölümden oluşmakta.Bu bölümler:Taş eserler bölümü, Seramik eserler bölümü ve Kıymetli eserler bölümü.
     Taş eserler bölümünde; İzmir ve yakın çevresindeki ören yerlerinden heykeller, kabartmalar sergilenmekte. Bu bölüm 2 kattan oluşmakta.








    Seramik eserler bölümü; İki kattan oluşan bu bölümde başta Smryna Topraklı Höyüğü olmak üzere İzmir çevresindeki yerleşim yerlerinden elde edilen buluntular sergilenmekte.



     
     Kıymetli eserler bölümünde ise çeşitli dönemlere ait kandiller ve figürinler, cam eserler, bronz eserler, hazine odası ve sikkeler sergilenmekte. Hazine odasında fotoğraf çekimine izin vermedikleri için bu bölümle ilgili  fotoğraflar çekemedim.





     İzmir'e gittiğimde müzeyi gezdikten sonra  bir de Alsancak'taki Tarihi Havagazı Fabrikası'na gittim.
Fransızlar tarafından 150 yıl önce inşa edilen Tarihi Havagazı Fabrikası İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon  ve çevre düzenleme çalışmalarının ardından kültür ve sanat merkezi haline getirilmiş.

Konuyla ilgili daha fazla  fotoğrafa bakmak isterseniz  verdiğim linke girebilirsiniz.
https://www.facebook.com/nihal.erbakan/media_set?set=a.10203000719885559.1073741844.1431342882&type=3